Suosittelen

Tälle sivustolle kokoan mielestäni tutustumisen arvoisia sisältöjä ja muita vinkkejä.

Lukeminen on minulle tärkeä rentoutumisen tapa. Suosikkikirjoihini lukeutuvat mm. Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys, Aravind Adigan Valkoinen tiikeri, Arkadi Babtsenkon Sodan värit, Nadeem Aslamin Wasted Vigil, Kjell Westön Missä kuljimme kerran sekä Torgrim Eggenin Pärstäkerroin.  Tämän lisäksi olen Arto Salmisen tuotannon ja näkemyksellisyyden suuri ihailija.

Dokumentaarisemman kirjallisuuden puolella olen  pitänyt erityisesti Ryszard Kapuscinskin ja Peter Englundin teoksista. Myös Geert Makin In Europe  teki valtavan vaikutuksen. Muita elämään voimakkaasti vaikuttaneita teoksia ovat olleet mm. J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta sekä Zygmunt Baumanin Sosiologinen ajattelu.

Verkkolähteistä TED.com, BigThink, sekä RSAnimate tarjoavat upeita videosisältöjä joita kannattaa seurata. Eri alojen artikkeleita seuraan itse mm. OpenDemocracystaProject Syndicatesta, VOXEUsta ja Dagens Arenasta. Suomalaisista ykkönen on mielestäni Long Playn Sivuääniä. Aamun lehtien (oma aamukattaus koostuu HSn ja FTn sähköisistä versioista sekä Kauppalehdestä ja Demokraatista) lisäksi erityisen ay-katsauksen voi aloittaa LabourStartista ja EU-ajankohtaiset tarkistaa EU Observerista tai EurActivista. Hyviä eurooppalaisia lehdistökatsauksia löytyy puolestaan Eurotopicsin kautta. Ja lehdenlukijan karkkipäivänä luukusta kolahtavat Talous ja yhteiskunta, UlkopolitiikkaNoste, Guardian Weekly, Foreign Affairs, Nature, LRB ja New York Review of Books.

Ajankohtaisesta poliittisesta pohdinnasta kiinnostuneiden kannattaa merkata muistiin erityisesti eurooppalaisten ajatuspajojen kotisivuja. Sosialidemokratiaa/keskustavasemmistoa lähellä olevia think tankeja, joiden sivuja seuraan ovat mm. Policy Network, Arenagruppen ja Fabian Society. Saksankielentaitoisille ehdoton aarrearkku on Friedrich Ebert Stiftung. Aatteellisen verkkolehdistön ykkönen on itseoikeutetusti Social Europe Journal. Hyvinvointivaltion tilasta ja tulevaisuudesta erityisesti tasa-arvon näkökulmasta kiinnostuneen kannattaa seurata myös THL:n Kaventajaa sekä KELAn tutkimusblogia.

Blogimaailmasta Suomessa lukemisen arvoisia mielestäni ovat poliitikoista Erkki Tuomiojan ja Osmo Soininvaaran kirjoitukset. Muita mielenkiintoista luettavaa tarjoavia blogeja ovat PT-blogi, Akateeminen talousblogi sekä funktionaalisen rahan teoriaa ja jälkikeynesiläistä talousajattelua Suomeen tuova Raha ja talous. Seurantaan kannattaa napauttaa myös poliittisen talouden seuran blogi, Tilastokeskuksen Tieto&Trendit, Yhteiskuntapolitiikan blogi, Taloutta ja historiaa sekä SAK:n blogi. Talouden ympäriltä mielenkiintoisia kirjoituksia löytyy myös Taloustaidon blogeista.

Pilvi Torsti kerää mm. laadukkaat kolumninsa kotisivuilleen, joita kannattaa seurata. Erityisesti kaupunki- ja kulttuuripolitiikasta kiinnostuneiden kannattaa napauttaa seurantaan Hannu Oskalan blogi. Jami Järvisen Kaasuputki Kansan uutisissa, Sininen Zeppeliini ja Kasper Diem tarjoavat hauskaa luettavaa. Ulkomailta seuraan Left Foot Forwardia, Robert Reichia, Nouriel RoubiniaPaul Krugmania sekä Martin Wolfia. Mainly Macro ja Wonkblog ovat uudempia tuttavuuksia, joissa riittää kahlattavaa. Twitter-fiidi, joka kannattaa erikseen nostaa esiin kuuluu Martti Tulenheimolle – mitä mielenkiintoisinta dataa ja artikkeleita monenlaisista asioista.

Lukemisen, kirjoittamisen ja verkkoselailun lisäksi pidän myös kapakoista ja sosiaalisesta oleskelusta tuopin ääressä. Helsingissä liikun useimmiten Pitkänsillan pohjoispuolella, jossa Toveri, SivukirjastoCella, Weeruska, jne toimivat – varsinkin yhdistettynä Kotiharjun saunaan. Juttutupaan liittyy puolestaan tunnesiteitä. Jos ihminen jostain syystä eksyy keskustaan, varmin vaihtoehto on U.Kaleva, kaukoidän ykkönen taas on luonnollisesti Pikkulintu.  Jos ilta venähtää pitkäksi, ei Stadin Tähden voittanutta ole. Syy tähän ilmaistaan kauniimmin kuin itse koskaan osaisin sanoa, täällä. Henkisessä kotikaupungissani Turussa käymisen arvoisia paikkoja ovat mm. Tintå, Alvar, Koulu, Bremer, Proffan kellari sekä Kerttulin Kievari.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Suosittelen

  1. Esa puhuu asiaa. On naurettavaa syyllistää työttömiä, kun kerran työpaikkoja ei ole. Demareiden tulisi nyt riittävän terävästi irtisanoutua Risikon esittämästä mallista. Vain työtä lisäämällä ja uusia vientiartikkeleita jaideoigta kehittämällä tämä maa nousee. Éi köyhiä kyykyttämällä.
    Tuulikki Gustafsson

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s